Aktiv og passiv investering! Lær om investeringsstrategier, børser og indekser inden du køber aktier

21 COMMENTS

 1. Hej Daniel,

  Rigtig god video 🙂 Jeg ville høre om du kunne lave en video, hvor du snakker om hvilke omkostninger der er ved køb af aktier, afgifter, skat osv. Kunne være ekstremt informativ for os nye investorer 😀

 2. Normalt skriver jeg aldrig kommentarer på videoer, men jeg har fuldt med siden 300-400 subs og man kan virkelig se at du er blevet mere selvsikker foran kameraet og at kvaliteten er blevet bedre! Keep it up Daniel!

 3. Kan man ikke investere "passivt" i en form, ved at aktivt selv vælge nogle gode og stabile virksomheder, og beslutte sig for at holde dem i en lang tidsperiode?

 4. Læser ofte på de engelske forumer at folk køber "calls". Hvad betyder dette og hvordan skiller det sig ud fra normale aktier? Har du også mulighed for at forklare, hvad det her betyder f.eks: SPY 7/31 325c
  Sætter stor pris på dine videoer Daniel. Du er en kæmpe inspiration

 5. Investering i passivt forvaltede investeringsforeninger er en no-brainer, hvis man ønsker at tjene mange penge over en lang tidshorisont uden at skulle bruge en masse tid og arbejde på det. Hav tillid til markedet og lad pengene arbejde for sig 😉

 6. Har du lavet en video med, hvor meget man skal betale, af sine indtægter fra aktier og hvordan det er i udlandet. F.eks om der er skat eller andre udgifter man skal betale af sine aktier, når man trækker pengene ud.

 7. Hej Daniel. Tak for endnu en god video. Jeg har hørt dig selv og andre tale om langsigtede investeringer i op mod 50 år. Kan man risikere, at en indexfond ophører med at eksistere i den periode og i så fald hvad ville der ske med investorernes penge?

 8. Hej Daniel,
  Har undret mig over hvad forskellen på en ETF og en indeksfond er, kunne du måske lave en video om hvad forskellen er, hvis der altså er en forskel, både med skatteregler og hvad det betyder?

 9. Hey Daniel
  Er for nyligt blevet kunde i DanskBank, så går og overvejer om jeg skal handle nogen af de fonde som du har snakket om.

  Fik at vide af banken, at de ikke ville anbefale mig at købe mig ind i deres investeringsfonde fordi de mener at der er for store omkostninger ved det. Jeg havde nemlig tænkt mig, at købe flere og flere, hver måned når lønnen gik ind.

  Men istedet så anbefalede banken, at jeg skulle købe nogen ETF’er, men er sgu ikke vilde med det “lager-beskatning”

  Har du et godt råd?

 10. Lækker video. Hvor kan jeg se hvilke investeringsforeninger du har købt i. Sidder på Saxo trader og vil investere lidt i en af disse investeringsforeninger.

 11. Hej Daniel jeg er lige blevet 18 år er vil gerne sætte mig ind i passiv investering. Jeg har dog et lille problem. Jeg ved ikke helt hvordan man skal vælge indeks. Altså er der nogle strategier eller hvordan udvælger man de bedste indeks til at investere i? tak på forhånd

 12. Min investeringsstrategi er at investere i passive investeringsforeninger vha. nordnets månedsoparing. Oprindeligt havde jeg tænkt at investere i investeringsfoereningerne fra sparindex: emerging markets, djsi world og c25. Men nu hvor at sparindex globale aktier er kommet til nordnets månedsopsparing har jeg tænkt mig at erstatte emerging markets og djsi world med globale aktier. Så tænker jeg tager 80% i globale aktier og 20% i c25. Hvad tænker du om min beslutning om at erstatte de 2 investeringsforeninger til fordel for globale aktier og hvad synes du om den investeringsforening? Er der evt. andre investeringsforeninger jeg bør til tage med i mine overvejelser i forhold til min månedsopsparing?

 13. Synes der er blevet lidt for frisk redigering… Lidt pop-smart. Kunne bedre lide de tidligere videoer som. Var. Mere til den seriøs side.

  Indholdet er stadig godt.

Comments are closed.