Alt du bør vide om Aktiesparekontoen i 2020

18 COMMENTS

 1. Tak, lige den info jeg manglede – 1 spørgsmål: kan aktiesparekontoen flyttes til anden bank (jeg forstod at man kun kan have een, men hvor den kan ligge er uvist for mig)

 2. God og dybdegående video. Der er mange på diverse foraer, som taler decideret dårligt om ASK, men jeg er enig med dig. Det giver absolut mening at maxe denne konto først.

  Lidt feedback:

  Eftersom du har opdelt videoen i kapitler/emner, kunne det være rart med disse i kommentarerne, så man senere vil kunne hoppe ind og ud hurtigt.
  Desuden ville jeg personligt synes, at en gennemgang af de ETF'er, du selv bruger på ASK, ville være super spændende.

 3. Skatteministeriet har lige netop skrevet at indbetalingen til 100.000 kan ske fra den 1. juli 2020 istedet for marts ser det ud til, jeg har dog ikke betalt for at kunne se resten af artiklen, men her er linket:

  https://finans.dk/privatokonomi/ECE11865669/aktiesparekontoen-forbedres-den-1-juli-faar-privatinvestorer-gunstigere-skatteforhold/?ctxref=forside

 4. Rigtig god video om AKS! – Der er rigtig mange godkendte ETF`er og som nybegynder er det svært at gennemskue hvordan jeg vælger ETF´er hvad skal jeg kigge efter?

 5. Meget god og nyttig video som altid!

  Har dog lige nogle spørgsmål, hvis man starter en ASK med de første 100k (når det bliver muligt) Bør man så investere hele beløbet inden for nogle uger eller afvente og se om der kommer åbninger i nogle udsete aktier gennem flere måneder.

  Synes det er svært at først lave sin egen research på aktien eller ETF (Ikke mindst bare det at finde en) og så endda også købe den på et godt tidspunkt. Ved godt at hvis man hver måned indkøber for et fast beløb at man udnytter dollar cost averaging men det går jo også lidt i kontrast til køb lavt sælg højt.

 6. Min konto hos Saxo lader til allerede at have trukket skatten – dog uden at jeg har modtaget en opgørelse. Kontoen er ihvertfald negativ. Dette er efter de lavede et stunt med fejlagtig beregning af skat (17% af hele kontoens værdi) og efterfølgende rettet. Håber snart det kommer noget mere oplysning.

 7. Hej
  Tak for en god video.
  Lige nogle enkelte spørgsmål fra en begynder invester.
  Jeg vil begynde at investere på min ASK i år. Har tænkt mig at købe nogle forskellige EFTér som står skat´s positiv liste. Hvordan forholder det sig med skat? ved godt det skal betales 17% i lagerbeskatning. Men skal man selv indberette noget til skat eller har de fået al information fra de forskellige lande?
  Håber spørgsmålet er forståeligt nok.

  PS: tak for dine videoer, det var det som gjorde at jeg blev interesseret i at lave investeringer.

 8. Skal man selv sørge for at have pengene stående til at betale skat, eller bliver det klaret igennem Saxo?

 9. Hej, er der specielle typer aktier der kan anbefales at have på ASK? Aktier med højt udbytte kan vel være at fortrække fremfor aktier med stor værdistigning? Og har du REITs med i din egen portefølje? Tak for en fin video 🙂

 10. Hvis man har en dansk investeringsforening som betaler udbytte på en ask. Betaler man så ikke dobbelt skat, af både udbytte og værdien den er steget? Er det ikke mere fordelagtigt med en etf fx. ishare?

 11. Lige startet med at kigge investering, så er stødt på nogle begynder spørgsmål.

  Iflg. Aktiesparekontoen og en normal konto, betaler man så aldrig skat, hvis man har købt en aktie og den har givet et negativt afkast i slutningen af året?

  Derudover:

  Ift. lagerprincippet betales der så skat årligt uanset om aktien er steget eller faldet? Hvad hvis aktien har givet et negativt afkast det første år, men derimod givet positivt afkast 2. år og til sidst negativt igen i det 3. år(og f.eks. falder under "købsprisen" af aktien dengang man købte den) . Beskattes der så 17% ift. lagerprincippet ved både positiv og negativ afkast i enden af året? Og hvad hvis der ikke har været noget positivt afkast fra start når året slutter?

 12. Hvordan hænger det sammen i forhold til dividender? Lad os sige at du i 2020 bruger alle 100’000 kroner og køber danske bank aktier. Lad os bare sige til kurs 1. Og lad os så sige at den stadig er i kurs 1, d. 31/12-2020. Men derudover har de betalt 5% i dividende til deres aktionærer, så du har altså tjent 5000 kroner (før 17% skat) i direkte aflast, i 2020. Må du så gerne sætte 50’000 kroner ind i 2021, eller kun 45’000 fordi du tjente 5000 kroner på dividende? Håber du forstår hvad jeg mener 🙂 super video

Comments are closed.