Alt om aktiesparekonto 2020! // Start investering og lær om aktier // Investering for dummies

17 COMMENTS

 1. Jeg har indtil videre kun investeret i danske investeringsforeninger for nemhedens skyld, men overvejer at det næste skal være en ETF der følger det Amerikanske s&p500. Jeg har dog tanker i forhold til skatteforhold ved det og om det overhovedet er det værd

  Ved det er svært at svare på, men hvad har du personligt i ETF'ere og på hvilken baggrund ?

 2. Hej Daniel
  Et spørgsmål fra mig, som lyder på: hvad er indeks fonde helt præcist?
  Keep up the good work 😀

 3. Hej Daniel
  Kan du evt. lave en video hvor du fortæller omkring omkostningerne ved at købe/handle ETF'er, obligationer, fonde og aktier. Eksempelvis er der årligeomkostninger (ÅOP) + lagerbeskatning ved ETF'er hvert år, men dette er der ikke ved aktier. Her betaler man kurtage når man køber og når man sælger samt skat af gevinsten/tabet. Men hvordan finder man ud af hvor meget man skal betale i årligeomkostninger og lagerbeskatning for ETF'er og er der også skat af gevinst her? Altså en video hvor du forklare hvad det koster at handle med aktier, ETF'er osv. hvor du evt. kommer med eksempler? Her kan du også henvise til din video om Nordnets månedsopsparing (hvortil du suppler med regneeksempler på omkostninger af ETF'er over eks. et år). Dermed efterspørg jeg en video der samler op på nogle områder du ikke helt har været inde på i dine andre videoer 🙂
  Derudover mangler jeg også eksempler hvor der eksempelvis er en negativ afkast, altså worst case og man skal betale penge hvis dette findes :-).
  – Du gør virkelig stor indtryk med dine fantastiske videoer! Ser frem til hver onsdag og lørdag, hvor du inspirere flere 1000 mennesker! 😀

 4. Hey champ! Mht. investering på SU-lån, ville de så være fordelagtigt at benytte en aktiesparekonto i stedet for bl.a. Nordnets Månedopsparing? Med antagelsen af at lånet betales gennem løn m.m. og "opsparingen" beholdes over en tidshorisont på de 15-20 år.

 5. Hey
  Hvad er forskellen på de værdipapirer du har gennem din egen bank og dem du har gennem Nordnet? Er det noget man skal tage højde for når man handler aktier og fonde?
  Meget brugbare videoer, fedt at følge med

 6. Ved godt du har en langsigtet strategi, men kan du lave en video eller blot forklare, hvordan man bedst og billigst handler med enkeltestående aktier såsom dine aktier i Tesla, eksempelvis hvor det er bedst at have depot i forhold til kurtage og hvad man skal kigge efter. Fede videoer forresten!

 7. Hej Daniel, Vil først og fremmest give rose dig for dine velproduceret og meget informative videoer! Det har givet mig skubbet til at ville starte med at investere. Har i den forbindelse et spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med 🙂 Har tænkt at jeg ville investere 30-50 tusind kr. i første omgang, og efterfølgende 500-1000 kr. per mdr. Jeg har her primært tænkt at pengene skulle sættes i investeringsforeninger. Det jeg dog er i tvivl om, er om det ville være bedst at sætte de 30-50 tusind kr. på en aktiesparkonto ved f.eks. saxobank hvorfra jeg så købte op i 3-4 forskellige investeringsforeninger. For så efterfølgende at lave en Nordnets månedsopsparing med 0 kr. til start og efterfølgende så sætte de 500-1000 kr. ind hver mdr. Eller om jeg bare skulle samle det hele på nordnets månedsopsparing? På forhånd tak 🙂 Keep up the good work!

 8. Hej Daniel. Har du samlet dine tanker omkring hvordan du planlægger at bruge din AKS? Det vil vi gerne hører mere om 😉

 9. Hej Daniel! Mega, mega gode videoer du laver! Jeg har selv lige lavet en ask og vil investere i etf’er, men fordi jeg ikke har synderligt meget at investere for, så tænkte jeg på, om du ved, om kildeskat til andre lande har nogle betydning, når jeg alligevel ikke rammer loftet for ask? Altså de procenter jeg betaler til udlandet, kan det gøre at jeg på et senere tidpunkt, når jeg rammer loftet, ikke kan få samme værdi på min ask? Håber mit spørgsmål giver mening 😀

 10. Jeg forstod ikke helt, er det 100.000 om året eller maksimalt 100.000 i alt om jeg så indbetaler det over flere år?

 11. Hvilken konto vil du anbefale hvis man investerer i disse indeks. Sparindex INDEX DJSI WORLD KL, Sparindex INDEX OMX C25 kl og Sparindex INDEX emerging Markets KL.

 12. Rigtig fed video! Jeg har besluttet at stoppe indbetalingen på månedsopsparingen for at fylde min ASK op først. Jeg vil fylde den op med ETF'er – håber snart din video lander, hvor du gennemgår, hvad du ville investere i på din ASK. Jeg har et spørgsmål vedrørende den børs man vælger at handle ETF'en på. Jeg har bl.a. lige handlet en ETF på den tyske børs (en Ishares). Handlen foregik i euro. Er der noget man skal være opmærksom på ift. hvilken børs man vælger? Jeg tænker ift. valuta veksling osv. 🙂

 13. Super video, Daniel. Tak.
  Produktet "Aktiesparekonto" har ikke blæst mig helt bagover. Har også læst, at det har fået blandet modtagelse, blandt danskerne. På baggrund af din gode video, kan jeg til gengæld konstatere, at det kan optimeres (geninvestingering af beløb, svarende til Skatteindbetaling, o.s.v.)

Comments are closed.