Hvad koster en Tesla? Så mange penge skal du investere i aktier for at få råd til en Tesla Model 3!

41 COMMENTS

 1. Som det er blevet påpeget i kommentarfeltet (tusind tak for feedback!), så har jeg glemt at tage højde for følgende:

  – Ladeudstyr. Tesla kommer med kabler, så du kan lade på både Teslas ladestationer og andre elbilsladere. Mange vælger også at få en ladeløsning derhjemme, der er lidt mere effektiv end en normal stikkontakt hvilket kan gøres for omkring 10.000 kr.

  – Afskrivning på bilen. Jeg har ikke taget højde for den værdi bilen måtte have efter fx lånets udløb eller hvor lang tid man nu ønsker at beholde sin bil før man sælger den videre. Værditabet på Tesla er generelt meget lavere end brændstofsbiler, men der sker også meget udvikling konstant af især det dyreste komponent i bilen, batteriet, der både bliver mere effektivt og billigere at producere.

  Har du andet feedback eller andet jeg har glemt at tage højde for, så hører jeg meget gerne fra dig.

 2. Virkelig fed oplevelse at køre i bilen. Lige siden den tur har jeg ikke været i tvivl om, at min første bil skal være en Tesla

 3. God video Daniel. Jeg har et spørgsmål, der ikke har så meget med denne video at gøre, men håber du alligevel vil svare.
  Jeg har tænkt mig at oprette en aktiesparekonto på saxo i morgen, men er ikke sikker på det jeg har tænkt mig at investere i er godt.
  Jeg har tænkt på denne fordeling

  Globale aktier – 52% (Sparindex Index Globale aktier KL)
  Europa aktier – 20% ( Sparindex index Europa Small Cap KL)
  Udbytteaktier – 20% (Danske Bank, Topdanmark, Flsmidth, ISS)
  Japan aktier – 8% (Sparindex Index Japan Growth KL)

  Hvad synes du om dette? Min tidshorisont er forholdsvis lang 10-20 år cirka, hvilket er derfor jeg er villig til at tage risiko. Som du kan se har jeg valgt aktier/fonde der alle udbetaler udbytte, da jeg foretrækker disse fremfor akk. Jeg har valgt ikke at benytte månedsopsparingen, da jeg tror den lave beskatning på ASK vil være fordelagtig. Hvad er din tanker om alt dette? Tak på forhånd:)

 4. Tak for alle de fede videoer du laver – det er meget værdsat. En lille præcisering jeg gerne vil nævne eller påpege (da jeg mener at have set det i en tidligere video også) er at man kalder det beløb man betaler løbende for et lån for ydelsen. Ydelsen består så af afdrag og renter, og så vidt jeg kan se plejer du kun at kalde det for "afdrag" (hvormed du mangler rentedelen hvis man læser det bogstaveligt)

 5. Hej Daniel.
  Er det ikke rigtigt at enkeltaktier har større afkast pr aktie, end investeringsforeninger? I så fald, forstår jeg ikke fordelen ved en investeringsforening.

 6. Hej Daniel, jeg vil gerne bede om din mening. Vil du mene at det er et godt tidspunkt at gå ind i Tesla-aktien også med den nuværende kurs? Har set nogle videoer og læst nogle artikler og selvfølgelig også set din video om hvorfor du investerer i Tesla. Det virker generelt som om at der er et stort fremtidigt potentiale i Tesla, men er toget ligesom kørt?

 7. Seriøsiteten i hele regnestykket forsvandt da udbetalingen på 159.797 lynhurtigt nævnt uden talstørrelse & vist i vel 3-4 sekunder efter 14:45 minutters fortælling….Det er altså 1/3 del af bilens pris…Regneark er nu så taknemmelige.

 8. Der kører mange Tesla i USA og her er erfaringerne mht. pålidelighed: https://eu.usatoday.com/story/money/cars/2019/11/14/consumer-reports-auto-reliability-study-2020-vehicles/2578463001/

 9. Rettelse: du siger 10 % mere ved at have caps på fælgene, men det er 10 miles mere.. 😉

 10. Ud over hvad det koster for afbetaling osv. som lyder fornuftigt…. så skal man vel også lige lægge en stor udbetaling eller har jeg misset noget? Fordi hvis man har 0 kr og gerne vil have en tesla… "hvad koster den så"… 🙂

 11. Prisen forskellen er ikke 30.000kr men 50.000 på LR og Performance. Du du har glemt at tage højde for den ekstra afgift der er på.

  Det rigtige beløb kan ses hvis du ser på tesla hjemmeside under total. Den stiger med 50.000..

 12. også er der også lige en udbetaling på 160.000 kr ik? så billigt er det nu heller ik som man går rundt og tror

 13. "Du behøves ikke sætte en masse dyre krydser, som ved andre bilmærker" ehhhh, det er da fordi, der ikke er nogle luksus tilvalg på Tesla, overhovedet? I flæng nævner jeg, glas-soltag, B&O/B&W/andet bradname lydsystem, luft i sæder, massagesæder, nightvision, ordentlige forlygter som f.eks Matrix LED, heads-up display, 360 grader kamera….

  Tesla har fat i noget af det rigtige med deres infrastruktur, acceleration og til dels også range. Tesla (eller hvemend der laver WLTP udregninger) er dog ret så optimistisk med deres range beregninger…en Performance, der er oplyst til 530 i range, kan ikke klare mere end ~330 med en max hastighed på 115…

  Og please, lad nu være med at fremhæve deres FSD/Autopilot…den er virkelig, virkelig ringe! Det kan godt være, den engang i fremtiden kan en masse spændende, men som det er lige nu, så er den decideret farlig at køre med (fantomopbremsninger, div. kraftige rat-justeringer, osv.)

 14. Beklager, men de første 10 minutter af den video var pænt ligegyldige i forhold til overskriften.

 15. fed video, men model s er ikke den hurtigste tesla der er, det er en tesla roadster 🙂 du kan reserver den 🙂

 16. Super video! Undrer mig dog over hvordan du kommer frem til den billige forsikring? Synes ikke det kan findes til under 10.000 kr./år

 17. Ja, det er alt meget fint, men stiger afgiften til 100%, så er det nok de færreste der kigger den vej.

 18. Bliver tesla’er billigere efter hånden? Altså billigere modeller eller bliver der nogle ting ændret omkring afgifter på den?
  (Skal man købe snart eller skal man vente 10 år?)

 19. Fin video! Jeg er dog interesseret i hvordan du vurderer idéen om at låne til bilen i friværdien i ens bolig?

 20. Hvis man (som jeg) kører meget, kan man få et abonnement med ubegrænset opladning hos E-ON eller Clever. Mit Clever abonnement koster kr. 675/mnd. og jeg kører ca. 50.000 km/år. Det giver altså en omkostning på ca 16 øre pr kilometer i brændstof. Til sammenligning koster en benzinbil der kører 15 km/l ca. 70 øre pr kilometer.

  I forhold til at låne til bilen, så er det viste eksempel med 30% i udbetaling.
  Det er muligt at låne hos større danske finansieringsinstitutter med lavere udbetaling (fra 10%) og med en variabel rente på 1,25% eller en fast rente på 1,75%, da det er garanteret af miljøfonden.
  Personligt har jeg min bil hos AL-Finans, der i øvrigt godkendte lånet på ca. 5 minutter, efter jeg indgav det online, men der er helt sikkert også andre lige så gode muligheder.

 21. Fed info video 😀 Men jeg kan ikke helt forstå hvordan man så kan få en 1,6 BlueHDI (dieselbil fra Citroen/peugoet) til en grøn ejerafgift der hedder 260kr. om året.
  Hvordan beregner de den afgift?

 22. God video, men antallet af midroll reklamer er simpelthen for højt og for forstyrrende til at man gider se videoen færdig eller overveje sub/like.

Comments are closed.