Investerer 42.000 kr på min aktiesparekonto // Lær om aktier og investering og se min S&P 500 ETF

31 COMMENTS

 1. Hvad har du investeret i på din aktiesparekonto?

  Se desuden med her hvis du gerne vil blive klogere på aktiesparekonto: https://www.youtube.com/watch?v=UnoEiylWpJY&t

 2. Glæder mig til den her! 🙂 ASK er klart at foretrække, hvis man gerne vil være in on the ride for S&P 500 indekset. Jeg har også selv en video på tegnebrættet om Aktiesparekontoen, som jeg glæder mig til at lave, så tænker den her video er perfekt til at give lidt inspiration.

 3. Jeg tror at du har misforstået noget Daniel.. Det er ikke alle ETF'er der er lager beskattede.
  Skattestyrelsen har offentlig gjort en liste over ETF'er der IKKE er lagerbeskattede.
  Den ETF du har købt er faktisk på listen, og er derfor ikke lagerbeskattet. Det har du desværre selv sørget for at den er, da du har købt den på din aktiesparekonto.
  Håber du kan bruge denne info.

  Link til listen:
  https://skat.dk/skat.aspx?oid=2244641

 4. Hej Daniel, tak for endnu en fantastisk video!
  Det vil være lækkert med skabelon eller hjælp til at lave et individuelt/personligt regneark. Jeg skal selv til at starte med investeringer her snart, men har stadig svært ved at gennemskue om jeg skal starte med en ask eller med en månedsopsparing fra nordnet

  Keep up the good work!

 5. Når nu du kæber en akkumulerende etf, så geninvestere den "udbyttet" igen. vil det sige, når ishares, geninvestere det såkaldte "udbytte" vil man så med tiden få/eje flere aktier i den givende fond ?
  rigtig god video.

 6. Hej Daniel, vild med dine videoer (y) Men synes du burde droppe de der clickbait billeder, ved godt det er ironisk ment, men det virker bare fjollet og useriøst for folk der gerne vil bruge penge på fornuftige investeringer. Bare lige lidt feedback. God dag!

 7. Hvis jeg nu vælger af følge to ETF’er og vil købe flere aktier i hver ETF hver måned, og de stiger (forhåbenligt) så skal man jo også selv hver måned betale mere for at købe mere op i hver ETF? Så bliver profitten vel ikke så stor? Eller hvordan fungerer det lige?

 8. 1. Har du nogen overvejelser ang. dollar cost averaging. Vil det være smartest at smide 10.000 kr. pr. Måned på sin ASK, 50.000 eller blot 100.000 kr. Du sagde selv du havde indbetalt 50.000 kr. er det ikke “farligt” i et marked der er så nedadgående som det er i disse dage?
  2. Vil du anbefale at lave en ASK og få investeret de 100.000 kr. inden man begynder på f.eks. En månedsopsparing eller vil det være mere fordelagtigt at indbetale f.eks. 50.000 kr. hvert sted.

  Det skal siges at jeg er langsigtet og har derfor høj risiko. Og ingen planer om at sælge ud i MANGE år fremdadrettet.

  Endnu engang tak for god og informativ video 🙂

 9. Hvordan foregår lagerbeskatning? Får du det som efter skat hvert år eller bliver det trukket automatisk fra investering? Jeg spørger fordi jeg er i tvivl, da jeg har store investeringer men pt lav indkomst (SU)

 10. Hej Daniel. Er det korrekt antaget, at du kun kan reinvestere 2% af dit danske skattepligtige afkast på iShares S&P 500?
  Du betaler 15% kildeskat i USA (hvor BlackRock, som tilbyder iShares er registreret), mens de resterende 2%point af de samlede 17% fra skatten på ASK'en går til DK, ikke?

 11. forstår ikke princippet med den aktiespare konto? du har 100000 i tesla fx. tesla stiger til 200000 så skal du løbende betale 17% i skat af overskuddet som er 100000 ergo 17000? er det engangs beløb eller hvert år?

 12. Jeg har selv samme S&P500 ETF på min aktiesparekonto. Jeg har også den der følger S&P500 Information Tech, hvilket har givet et rigtig godt afkast so far. Overvejede også lidt NASDAQ100, men jeg vil heller ikke have en alt for tech-domineret portefølje 😉

  Jeg brugte lang tid på at finde ud af om jeg ville benytte aktiesparekontoen, for jeg er virkelig ikke vild med lagerbeskatning. Også selvom det måske kan give nogle fordele. Men for en studerende på en sølle SU, så er det optimalt at skulle sørge for at have et ukendt beløb klar til skattebetaling hver januar måned.
  Men jeg lavede den, og så må vi se hvordan det går. Jeg har investeret et lidt konservativt beløb, for lige at se det hele an 😉

 13. Rigtig god og informativ video som altid. Jeg synes du gør det super godt, og jeg er især glad for at du på en fin måde også får skåret ud i pap at man ikke bare bevidstløst skal kopiere din måde at investere på, men at man skal foretage sin egen research!

  Som jeg skrev til dig tidligere så vælger jeg at fylde min ASK op med 75% Storebrand Global Solutions A5 (0,4% ÅOP) og 25% Storebrand Global ESG Plus A5 (0,75% ÅOP). Det giver en vægtet ÅOP på 0,49% og den samlede geografi- og sektorfordeling følger nogenlunde Global Large Cap Blend (ish). De to fonde fra Storebrand er norske fossilfrie fonde, der handles på den danske børs, så der er ingen valutaomkostninger. Derudover beskattes fondene i forvejen efter lagerprincippet i aktieindkomsten. Ikke lige så billigst som dit valg men til gengæld passer den perfekt til min investeringsstrategi – og det er jo det vigtigste 🙂

 14. Hej Daniel. Jeg har nu selv købt aktier i Tesla ved 1:5 splittet, og har en månedsopsparing sat op så jeg løbende investerer med en bred risikospredning. Dette er godt og giver mig tryghed. Samtidigt er jeg meget sulten efter at udvide min viden og har derfor undersøgt en del om amerikanske og europæiske optioner, med call/puts, long/short, og kunne godt tænke mig at høre om dette er noget du også et interesseret i? Dette kan være høj-risiko investering, men jeg tror det kunne være interessant at ligge et månedligt rådighedsbeløb, som kunne bruges til denne form for trading. Hvis det er noget du interesserer dig for, ville jeg meget gerne følge dine videoer omkring dette, skulle du lave dette. Mvh Mikkel

 15. Virkelig interessant, jeg har undgået ETF'er, pga vekselgebyret, og synes at det er nemmere for mig at bære investere gennem en dansk investeringsforening. Jeg er begyndt at månedspare i sparindex Globale Aktier – Etik KL och aftalt med Saxo at udbyttet geninvesteres automatisk for at undgå kurtage på geninvestering af udbytte. Også dejligt at kun have en investering som dækker størstedelen af den globale marked.

 16. Hey Daniel
  Fed video om ASK!
  I mens jeg så den her video kom jeg i tanke om din video vedrørende Nordsnets månedsopsparring. Hvilke fonde har indgår pt i din din månedsparring?

 17. Husk også at du betaler depotgebyr halvårligt for udenlandske ISIN koder i Danske Bank. Der er langt fra så meget at spare ved at købe ETF'er i din ASK…

 18. Du kan oprette et EUR depot hos Saxobank. Hertil kan du overføre OG VEKSLE gebyrfrit fra dit danske depot i Saxobank. Derved undgår du de 2x 0.5% i vekselgebyr. NB: Saxobank tager gebyret for tilbagevekslen til DKK allerede ved købet af inversteringsbeviserne. Bruger man denne finte skal man derfor kun betale 0.1 % i handelsomkostninger. ASK understøtter dog kun inversteringer gjort i DKK. Så her kan man ikke slippe uden om, skulle man ønske at handle med EUR.

 19. Jeg ringet til nordea og spurte hvad jeg invister i mine aktiesparkonto og svaret det ser ud til der ikke står noget om det og var velkommen til at ringe på mandag,det kan jeg ikke forstå.

 20. Daniel. Hvis man allerede har aktier i et alm. Depot. Kan man så flytte for 100.000,- over til en aktiesparekontoen inden årets udgang i stedet for at sælge dem først

 21. Hvis man sælger sine aktier på aktiesparekontoen som er købt med EUR på den tyske børs. Bliver pengene så stående på depotet som EUR eller DK?
  Det ville være surt at skulle betale vekselsgebyr igen, hvis jeg vil købe andre aktier på den tyske børs..

 22. Hey! Synes man skal passe på med ikke at blive forblændet af den her lavere skattesats. Det kommer selvfølgelige an på din horisont, men er du langsigtet, kan man godt brænde sine naller på ASK'en (som den er nu, vi håber jo alle på forbedringer!). Tager vi et simpelt eksempel med 100.000 over 40 år med 8% afkast, ender du på godt 1.3 mil, men har også betalt 250.000 i skat.
  Havde du lavet samme show på en Depot konto, men til gengæld valgt at investere den årlige skat (som du jo nu ikke skal betale), ender du efter 40 år med over 3 mil. Og selv hvis du vælger at realisere alt på én gang (ret usandsynligt), ender du alligevel med 1.9 mil.
  Med andre ord ender du med 45% mere på en Depot.

Comments are closed.