Investering i indeksfonde med Sparinvest // Passiv langsigtet investering – Sparindex DJSI WORLD

20 COMMENTS

 1. Hvad investerer du i, og hvorfor?

  Vil du gerne vide mere om indeksfonde, så se her: https://youtu.be/3tCg57ec1aU

 2. God video igen Daniel! Det kunne være spændende med noget sammenligning mellem fx ETF'er (som ikke er på ASK) og så en investeringsforening så som Sparinvest Globale aktier. Hvad er fordele og ulemper ved den ene og den anden (ETF'en er jo noget billigere i omkostninger umiddelbart, dog lagerbeskattet), alligevel vælger mange danske investeringsforeninger for de frie midler, hvorfor.

 3. Hej Daniel, super god video. Jeg har set mange af dine videoer nu og fuldt med i et stykke tid, du gør det super godt! Jeg har lige et spørgsmål ift. de akkumulerende fonde eller mere specifikt udenlandske ETF'er. Har fanget at de udbyttebetalende giver et udbytte x-antal gange om året. Men hvad med de akkumulerende? Giver de ingenting eller er det noget med man bare automatisk får flere aktier i fonden x-antal gange om året?

 4. Tak for endnu en rigtig god video Daniel! Jeg har fulgt din kanal i et stykke tid nu og har set samtlige videoer fra i år. Skal nu endelig igang med selv at investere, og har fundet frem til at passive indeksfonde igennem Nordnets månedsopsparing nok vil være den bedste løsning for mig som langsigtet investor. Jeg har dog svært ved at vælge mellem de mange fonde fra sparinvest. Jeg føler det 'bedste' valg vil være Globale Aktier, da det er billigst i ÅOP: 0,50% mod 0,58% hvis man tager DJSI World+Emerging Markets. Dog savner jeg den etiske screening. Vil nødigt lægge mine penge i våben, tobak osv, men skal lige finde ud af hvad jeg vægter højest. Har også overvejet at supplere med OMX C25 der jo kun har en ÅOP på 0,30%. Fortsæt det gode arbejde!

 5. Kan det betale sig at investere i de danske indeksfonde, når man bare kan købe akkumulerende udlandske ETF'er med meget lavere ÅOP?

 6. Kanon video! Har du planer om at være med i Børsens aktiespil? Hvis ja, kunne det ikke være sjovt at lave en fælles gruppe 'Daniels Pengetips Aktiespil'? Disclaimer: mange ville nok investere meget urealistisk og højrisiko i konkurrencen

 7. Lad vær med at lave samme fejl som mig. Jeg har en aktiv fond. Kæmpe fejl.
  Bankerne er rigtig gode til at overbevise dig om, at investere dine penge hos dem. 1,5% i omkostninger virker heller ikke som særlig meget, men det er fordi de ikke sammenligner med de passive fonde. De viser dig også det afkast du kan få i det lange løb, hvilket også er imponerende. De viser bare ikke alt det du går glip af.
  Jeg har planer om at sælge den inden for den nærmeste fremtid, jeg skal bare finde ud af hvor jeg vil ligge pengene i stedet 😉

 8. Hej Daniel
  Hvis du skulle vælge mellem at have "emerging markets" eller "globale aktier" med i din månedsopsparing, hvilken ville du så vælge?

 9. Lige nu har jeg Sparindex:

  – DJSI (hovedvægt)
  – Globale Akt min risk
  – Emerging markets
  – USA Value
  – OMX25
  – Europa Small cap

  Derudover Danske Invest Europa indeks BNP og SydInvest Morningstar sustain leaders.

  Eneste enkeltaktie er ISS, købt til 100 og er nu faldet til 90, men satser på at den om 1-2 år er kravlet op omkring de 150 kr. Vi får se, jeg har før taget fejl 🙂

 10. Hej Daniel
  Endnu en supergod video 🙂
  Ønsker meget at jeg kan lære mine børn om det 🙂
  Fortsæt endelig, jeg ser alt du udsender 🙂

 11. Din video og redigerings kvalitet bliver bare bedre og bedre! Jeg nyder virkelig at se med! 😀
  Elsker at du spreder budskabet om passive indeksfonde, da det virkelig er et genialt koncept for folk der gerne vil gå tidligt på pension uden at skulle være eksperter indenfor aktiemarkedet. Det er virkelig en nobrainer!
  Det kunne være fedt hvis, du lavede en video om, hvordan man som langtidsinvester kan optimere sit langsigtede afkast vha. geninvestering af udbyttet og hvordan man gør det mest optimalt. Du kommer kort ind på det i denne video, men jeg mener, at det er et emne som fortjener sin egen video, da det virkelig kan have indflydelse på det endelige afkast. Fortsæt det gode arbejde og dit gode humør! 🙂

 12. Hej Daniel
  Fede video`er. Har set dem om Reits. Det virker meget interesant. Jeg bruge Nordnet, men ville gerne vide mere om gebyrer i forhold til udbetaling af udbytte i anden valuta. Du fortalte at du gerne ville investerer i Reits, er du nået til dette og kunne du fortælle mere om dette?

Comments are closed.