Nordnet vælger mine aktier til månedsopsparing (bæredygtig indeks investering)

37 COMMENTS

 1. Hej Daniel jeg har omkring 500 kroner at ligge ind på en månedsopsparing er det en god ide at lave en sådan månedsopsparing med de penge jeg kan sætte ind?
  Håber det jeg siger giver menning

 2. Super fedt at Nordnet faktisk tilbyder den her guide, det har jeg slet ikke lagt mærke til.
  Jeg synes dog godt der kunne være plads til at man kunne indskænke den lidt mere, da tidshorisont og så 6 forskellige valgmuligheder nok kommer til at vise de samme 15-20 fonde ud af de mange der er i månedsopsparingen – evt. gennem sektorer eller lign. 😀

 3. Hvis det er rigtigt, hvorfor gør alle det ikke? Bliver fondende ved med at stige 7% hver år eller hvad, jeg tænker da de på et tidspunkt stopper med at stige eller hva?

 4. Hej Daniel

  Er der som ung investor, med en lang tidshorisont, overhovedet nogle som helst fordele at hente ved at investere i EFT'er fremfor danske indexfonde? Jeg har virkelig svært ved at spotte, hvorfor man dog skulle investere i en ETF i stedet for en dansk indexfond, når det kommer til diverse omkostninger og beskatning, hvor man opnår en ringere rentes-rente-effekt med den lagerbeskattede ETF. Har du nogle selv ETF'er? Hvorfor/Hvorfor ikke?

  Fortsæt ellers det gode arbejde, der kan ikke sige nok rosende ord om dig og dine videoer!

 5. Tak for endnu en god video.
  Men det er nu altså først efter det 12 år du rammer den million (med 5000kr. pr md), du glemmer nemlig at skattefar tager sin del af kagen. (som alle andre der fortæller hvor mange år der går før du rammer den første million på kontoen)

 6. Daniel, er begyndt at se dine videoer. Og syntes det hele er mega mega spænende, og skal helt klart til at investere selv

 7. Hej jeg har lige et spørgsmål. Jeg ved godt dette ikke er økonomisk rådgivning. Men for nyligt har jeg valgt at investere i en månedsopsparing hvor jeg lægger penge til side hver måned.

  Jeg har valgt tre indeksfonde. Hvor de hhv. er Index DJSI, Sparindex INDEX OMX og DI Teknologi Indeks KL.

  Hvad tænker du om denne fordeling?

 8. Hvordan sammenligner man udbytte% på fonde og ETF'er. Syntes det er lidt svært at finde historisk data på dette. Har på nuværende tidspunkt "Sparinvest Mix Mellem Risiko" som har givet 2,68%, 1.09% og 1,67% de år jeg har haft den, og kunne godt tænke mig at skifte den ud med en der giver lidt bedre udbytte.

 9. Hey Daniel mega fed video vil du ikke lave en video med, fordele, ulemper og alt du skal vide om nordiske REIT aktier

 10. Hej Daniel. Super informativ video. Jeg går lidt med tanken om at oprette en valutakonto i euro og handle 4 forskellige iShares ETF'ere som alle beskattes som aktieindkomst. Dermed undgår man at betale indtrædelsesomkostninger på 0,29% og udtrædelsesomkostninger på 0,28% samt løbende omkostninger ved Sparindex. Kan min ide ikke bedre betale sig eller hvad er din holdning til dette? På forhånd tak.

 11. 5-10 års investering anbefalede mig de samme som dine første. Dog var der også en 40 % på globale obligationer. Hvad tænker du er smartest at gøre i det tilfælde? 🙂

 12. Hey Daniel Super fed video
  Er det stadig væk kun d. 5 hver måned at den investere for dig, eller kan du selv vælge datoen nu?

 13. Hvilke ÅOP er den rette? På fx DJSI fonden viser den 0.56% men under ens oversigt under månedsopsparing står der 0.5%. Og tak igen for en super video!

 14. skide gode videoer, de er rigtig gode! 😀

  Lige et spørgsmål jeg håbede du kunne give dit input på.
  jeg har pt. en lille investering (frie midler) kørende hos "Nord Investments", hvor jeg i sin tid valgte dem grundet deres lave omkostninger ift. deres digitale løsninger etc. men da det er ETF'er skal jeg self. betale de fulde 27% i skat af mit afkast går jeg ud fra.

  jeg har Pt. i samarbejde med familien snakket lidt om at skifte bank til Nykredit, for at samle min bankbog men også gøre brug af deres løsning "nykredit Invest", hvor jeg kan få en aktiesparekonto, hvor jeg derfor kun skal betale 17% i skat. Bid mærke i at jeg ikke er specielt sikker på omkostninger her. regner med at finde en fin "Fond" at sætte mine frie midler ind på. som nok bliver de 60k, idet jeg intet får ud af at have dem til at stå.

  Mit spørgsmål er helt konkret, kan du fortælle mig en god/dårlig grund til at flytte min investering. har du nogle råd, for det er svært at se hvad man burde prioritere, "omkostninger kontra beskatning".
  – skal jeg gå efter lave årlige omkostninger
  – skal jeg gå efter lav skat på afkast

 15. Hey Daniel. Hvad synes du om fonden BGF Next Generation Technology A2, overvejer selv at købe den. Har i forvejen i del penge i mange af de danske fonde, som du også snakker om i dine videoer, men synes den her lyder spænende og indtil videre har den givet ekstremt godt afkast. Håber du kan hjælpe. PS great content 😉

 16. Hej Tak for fede videoer.
  Har du hørt om Michael Greens kritik af passiv inkomst?
  Han var også med i Jorden Kalder Clement i udsendelsen om verdenøkonomien.
  Meget spændende.

 17. Hej Daniel, jeg vil høre om du ved om der er fonde som man kan benytte gennem månedsopsparing som indeholder følgende tickers
  Grayscale Bitcoin Trust (BTC) Common Stock(GBTC)
  GRAYSCALE ETHEREUM TR ETH Common…ded beneficial interest Delaware(ETHE)

  Da det er OTC aktier, er de jo besværlige at købe selv.

 18. Hej Daniel

  Først og fremmest tak for nogle gode, informative videoer. Der er lækkerier, når man er helt grøn i investerings-gamet. Du siger godt nok, at du ikke er investeringsrådgiver, men jeg tillader mig at stille et spørgsmål alligevel: Jeg er førstegangsinvestor og har 20.000, som jeg gerne vil investere. Strategien er langsigtet, og pengene skal egentlig bare stå de næste 30-40 år og hygge sig indtil pensionsalderen. Vil du i den forbindelse anbefale en ASK, Nordnet eller noget andet? Og har du eventuelt et forslag til hvad jeg bør overveje investere i?

 19. Hvis kan vælger nordnets guide, så skal man investere min 1000 kr, hvis du selv vælger, så skal du fortsat investere min 500 kr. Ellers en god video, som altid.

 20. Hey Daniel
  Jeg bemærkede efter af have set denne video at jeg i min månedsopsparing ikke kunne vælge nogle af de Sparindex fonde som du viste. Efter at have hoppet lidt frem og tilbage bemærkede jeg at de fonde (fx Sparindex DJSI) ikke er mulige at vælge hvis man tager den højre løsning i måned opsparings browseren (altså "Nordnet Indeksfonde og Internationale fonde") og at der ved brug af denne også står "investeringsfonde" under type istedet for ETF som du bemærkede.
  Hvad ligger du i det?
  Jeg har personligt lige lavet min om fordi omkostningerne var for høje på de mulige investeringsfonde men jeg på samme tid havde holdt mig lidt væk fra det med ETF da det ikke virkede lige så nemt at forstå.

 21. Hej Daniel,

  Tusind tak for endnu en rigtig god video!!!

  Daniel, kunne du på et tidspunkt lave en video omkring obligationer? Bare sådan helt generelt hvad de er og hvad de kan, og hvad man skal være opmærksom på. Du er ung, så jeg forstår at de ikke er i dit fokus lige nu (det siges at jo længere man har til pensionsalderen, jo lavere andel i sin portefølje bør investeres i obligationer) – men det virker (for mig) som en ret og uoverskueligt verden, så det kunne være rigtig dejligt med en gennemgang fra en som dig, som er god til at forklare tingene på en forståelig måde. Især med nutidens negative renter og negativ afkast virker de totalt kontraintuitivt, så det kunne være fedt med lidt indblik i hvorfor de egentlig er smarte 🙂

 22. Har aldrig rigtig forstået, skal man betale skat hvert år hvis man eks. sælger en aktie for profit, men man derefter bruger profitten til at købe nogle andre aktier, eller betaler man først skat når man trækker pengene ud fra kontoen (Nu er jeg 17 så det er ikke min konto, men min fars) og hvis ens far betaler topskat har det så også effekt på hvor høj ens trækprocent er?

 23. Ved ikke om det er spændende nok til at blive dækket i en video, men jeg synes det kunne være interessant med en video omkring skat og aktier. Hvornår skal man betale skat af sine aktier og hvordan fungerer det med en side som nordnets månedsopsparing? Ved personligt meget lidt om skat, så det er da oplagt til en kanal der handler om "pengetips". Keep up the good work !

 24. Hej Daniel, jeg læste, at Danmark får verdens første energiø, og jeg undrer mig over hvilke aktier (virksomheder) denne kommer til at omfatte?

 25. Hej Daniel, god video som altid. Lige et ønske her fra: du snakker rigtig meget om nordnet og dine aktier der, men kunne du ikke lave en video med lidt mere info om dine Danske Bank aktier?

 26. Hej Daniel

  Jeg ville bare lige høre om der er en form for salgs kurtage når man sælger værdipapirer fra sin månedsopsaring.

 27. Hej Daniel. Vedrørende din månedsopsparing. Har du tænkt dig at ændre på dine månedlige køb. Og hvad med Sparindex nye Bæredygtige Global?

 28. Hej. Jeg har oprettet mig en måneds opsparing. Jeg ventede på i dag hvor den første investering vil finde sted. Men det beløb der står tilgængelig for handel på min Nordnet konto er lavere end min saldo. Det lader derfor ikke til at der er gennemført nogen handel. Hmm det forstår jeg ikke. Hvad kan det skyldes?

 29. Hej Daniel, fine videoer. har set med her og der siden du havde 2000 subs. Har du nogle tips på kredit kort (credit cards) der er værd at gå ind i? Ved at man i USA kan få en masse fordele ved de kort så længe man husker at betale det man bruger (gratis rejser, cash back osv.)

Comments are closed.