Sådan lever jeg for UNDER 8.000 kr om måneden // Mit budget som økonomisk fri 25-årig // FIRE

19 COMMENTS

 1. Af min løn (pt min SU) (2691

  – 40% aktier 1.076kr

  – 20% fritid (mest mad) 538kr

  – 40% til ferie og andre store ting jeg for brug for 1.076kr

  Man kan ikke sige jeg har nogen udgifter som 18 årig, men jeg bruger tiden fornuftigt
  Jeg skære også ned for mit fri tids forbrug med halvdelen så det hedder
  10% på fritid
  10% på mad
  ps. har du lavet en video omkring hvilken platform man skal bruge til aktier, fordi jeg bruger saxoinvestor, da jeg finder flere fordele i det end nordnet

 2. Daniel, jeg må ærligt indrømme at din kanal er fantastisk!
  Du har inspireret mig og allerede lært mig meget omkring langtidsinvestering og aktiemarkedet, selvom jeg først fandt din kanal for 1 uge siden. Jeg har i dag oprettet mig på Nordnet og ser frem til at komme igang med min månedsopsparing.
  Jeg er på nuværende tidspunkt 23 år og fysioterapeut studerende. Om 1,5 år er jeg færdig med uddannelsen og skal så arbejde som fysioterapeut. Jeg har regnet lidt på min løn, forventede omkostninger og investeringsmuligheder. Med de konservative briller på, kan jeg blive økonomisk uafhængig som 55 årig (før hvis jeg øger den månedlige investering) og leve af afkastet resten af mit liv. Er virkelig taknemmelig for at have stødt på din kanal, da det kommer til at ændre min fremtid markant ved at give mig en større økonomisk frihed.
  Tusind tak for det du gør! Fortsæt det gode arbejde og dit glædelige humør 🙂

 3. Afdragsfrihed er det noget du anbefaler alle at gøre? Hvad er fidussen i dette? Har du afdragsfrihed så du kan investere mere? Og har du 10 års afdragsfrihed?

 4. Bare et spørgsmål hvorfor siger du at prøver at finde noget billiger når du har en MacBook. Det hænger ikke helt sammen. En MacBook er sensyg dyr og du kan få en bedre computer til den halve pris. Du kan endda for det samme, som MacBook-en kan, til 1/4 del pris hvis du ikke køber en Windows computer. Du kan købe en brugt Lenovo til ingen penge og stadig kan det samme som en MacBook hvis ikke mere.

 5. hi! I saw your comment on Cathrin Mannings video! Love the info you’re providing on your channel You are totally crushing it #greatcontent

 6. Hej Daniel
  Godt arbejde med din kanal – fedt indhold!
  Håber jeg må komme med lidt feedback – ikke på dit indhold men på selve videoerne.
  Har lagt mærke til at du filmer mange af dine videoer ved bordet med skarpt lys fra vinduet i baggrunden. Dette gør det svært for dit kamera at finde den rette eksponering – da det jo helst skal være dig der er skarp, lys og i fokus i stedet for en hvid lysende firkant i baggrunden.
  Ved at det fine kamera du bruger kan filme meget skarpere (har selv haft det).
  Hvis du fx gjorde det omvendt – satte dig foran vinduet så lyset rammer dig i ansigtet i stedet for i nakken. Så vil du formentlig opdage at videoen ser meget skarpere ud og knap så mørk.
  Blot en tanke og ment som konstruktiv kritik 🙂

 7. Arrh, man kunne jo også bare tjene nogle flere penge og lære at inverstere dem.

 8. 200-300 kroner om året for tandlæge det kan ikke lade sig gøre, de tager 195 kroner bare for Corona gebyr koster flere tusinde kroner for hver dansker at besøge sådan et sted.

 9. Hej Daniel, hvorfor indbetaler du stadig ind til A-kasse som økonomisk uafhængig? Det burde jo ikke være en nødvendighed. Og hvorfor har du/i valgt ikke at afdrage på huslånet, når du som du selv siger smider penge ud ved bare at betale andre for at få lov at bo hvor du bor?

 10. Månedligt budget:
  Udgifter samlet 8599,78
  Husleje 3827 – godt i KBH
  Fagforening og A-kasse (husk en overenskomstforhandlende fagforening) – 883 kroner

  Forsikringer – 438,03
  Ratepension – 251,75
  Personaleklub – 150
  Hyggeopsparing med nogle gutter – 100
  Investeringer (june og Darwin) – 650
  Uforudset (frisør, tandlæge mm.) – 300
  Boligopsparing på konto i banken – 2000
  Har 5000 + – nogle tusinde til øvrig forbrug månedligt
  Jeg bruger mange penge på mad – hvilket jeg også tillader mig, fordi jeg ELSKER at gå ud og spise – derimod rejser jeg ikke så meget.
  Det er rigtig mange penge, men er lige flyttet i noget nyt – meget billigere, derfor har jeg brugt en del på at købe møbler og ting til lejlighed.
  Når jeg er godt på plads regner jeg med at smide flere penge i investeringerne.
  Jeg blev gældfri for nyligt, hvilket også gør, at jeg har ekstra mange penge i måneden. Med andre ord, grunden til at jeg endte herinde på din profil, var for at finde ud af, hvordan jeg får så mange penge som muligt væk fra min kontooversigt. Så jeg glemmer, at jeg faktisk har dem og derfor ikke køber dumme ting (dyrt tøj, gadgets og andet jeg faktisk ikke har brug for), men så de samtidig kan genere værdi og hjælpe mig med et huskøb.

  Min opsparing til Hus er faktisk allerede stor nok til det hus jeg gerne vil have, så er efterhånden begyndt at gå over til, at mine penge skal begynde at tjene penge til mig. Det startede som en opsparing, men udvikler sig langsomt til en reel indtægtskilde.

 11. Hej Daniel
  Jeg har efterhånden fulgt med i en længere periode og jeg er vild med dine videoer. Du gør et skide godt stykke arbejde og du motivere os unge mennesker til, at gøre noget ud af vores tilstedeværelse.
  Jeg har lige et enkelt spørgsmål ift. Din reserveopsparing. Når du så den ene gang om året tager ud og shopper tøj i USA og har brugt lidt af den til tøj eller når du så engang imellem tager i biffen osv. – Sørger du så for, at fylde den op før du ligger de resterende penge på din investeringskonto eller har du et "årligt beløb" du sådan ca. Bruger og så dækker det på en anden måde. What's the deal here? 😀

 12. Hej Daniel

  Har du overvejet at droppe frisøren for at spare det ekstra?
  Jeg har selv valgt at gøre det, da det hurtigt bliver en bjørneskindshue på toppen hvis jeg ikke bliver klippet ca. 1 gang om måneden.

  Hvis vi siger den gennemsnitlige pris for en herreklipning ligger på 150,- og man gerne vil klippes 1 gang om måneden.
  Så er regnestykket alligevel 150 x 12 = 1800,- om året.

  De vil da kunne gøre mere gavn inde på en index fond 🙂

  Hvis du får brug for hjælp til at blive guidet i at lave en hjemme klipning skriver du bare. Jeg er ikke selv frisør men med lidt toldmodigehed og en trimmer kommer man langt uden det behøver at være karseklippet 😀

  Afslutningsvis vil jeg gerne takke for dine videoer! De har gjort at jeg har taget springet og købt mine første aktier!
  Jeg har stadig meget at lære, så jeg følger troligt med i dine videoer.

  God dag!

Comments are closed.