Tjen flere PENGE ved at have GÆLD?! Derfor er din gæld ikke nødvendigvis dårlig for din økonomi

27 COMMENTS

 1. Gæld kan være helt fantastisk hvis man bruger det rigtigt. Mange dollarmilliadærer har oceaner af gæld. For med gæld kan du trække en masse fra, især hvis du bruger den gæld til køb af boliger med henblik på udlejning! Og dermed i sidste ende slippe helt for at betale skat!

 2. Min tilgang til gæld er at undgå det så meget jeg kan. Jeg ved godt jeg i det lange løb nok kommer til at tabe potentiale og store indtjeninger, men for mig er følelsen af gæld som lænker, også selvom det er sund gæld. Hvis muligt vil jeg undgå alt gæld, også endda i forbindelse med huskøb. Jeg kan dog sagtens forstå og se det fornuftige i at bruge gæld til egen fordel, og det kan jo også være jeg, som tiden går, ender med at ændre holdning ^^

 3. Har smidt 97% af min networth i aktier igennem den sidste måned. Wish me luck YOLO BOYS

 4. Informativt, gode pointer og god rationale bag dine argumenter. Rigtig god video! 🙂
  Har et enkelt spørgsmål: De 7-9% i afkast man kan forvente på markedet – er det justeret for inflation eller er det noget man selv skal modregne. Hvis det er noget man selv skal modregne, hvordan ville man så gøre det i forhold til udbetaling af ens afkast? F.eks med en månedsopsparing, hvor man indbetaler 3000kr i måneden over 30 år.

 5. Jeg tog su-lån for boligindskud, flytning fra udlandet til Danmark samt tre måneders husleje. Det er meget bedre end at være hjemløs eller tage kviklån 🙂 Jeg behøver ikke at betale dem tilbage lige nu og her, men jeg tilbagebetaler min. 500 kr om måneden.

 6. Endnu en god video! Vil så vidt muligt ikke gældsætte mig, medmindre det økonomisk kan svare sig (realkreditlån og studielån)

 7. 5:21
  DET ER DET BEDSTE RÅD MAN KAN GIVE NOGENSINDE!
  Det er grunden til at jeg abonnere på din kanal.
  Fordi du ved at alt det du siger er måske ikke 100% korrekt, at man skal gøre det du siger.
  Du giver bare information ud.
  Det sværeste for mig er at sætte mig ind i alt det her invenstings emne.
  Kender du til nogle hjemmesider som du kan anbefale til at kunne finde mere ud af investinger?

 8. Jeg har aldrigt nogensinde været i gæld jeg har altid kunnet betale fordi jeg har opsparet men nu hvor jeg sidder og kigger på det her ville jeg kunne tænke om jeg skulle spæde i investering men ved ikke om det et godt eller dårligt tidspunkt PT med Corona udbrudet mange ting dør pt? XD

 9. Rigtig god video – som så ofte! Keep it up 🙂

  Jeg har to spørgsmål (som potentielt også er gode videoidéer, skal jeg selv sige det):
  1) Hvordan laver du research/analyse af enkelte aktier? Hvilke skridt er fornuftige at gå igennem som hovedregel? Hvor kan data findes?
  2) Hvilke bøger (evt. andre kilder) vil du foreslå at læse for at få en bedre "feel" med investering – både tekniske og teoretiske?

 10. Jeg er stor fan af dine videoer, men jeg ville virkelig ønske du droppede clickbait titlerne og thumbnails, det virker useriøst og uprofessionelt

 11. Jeg kan godt se, at mange måske er bange for at tage et lån, men virker også til at folk har netop den indstilling pga. dem der netop bruger pengene på fis og ballade. Jeg tager SU lån og investere pengene, og kan snart tage pengene ud og betale gælden af med godt overskud hvis det var nødvendigt. Jeg havde ikke tænkt mig at tage lånet, men som studerende sad jeg ikke på mange penge, og med så mange virksomheder ramt af krisen kunne jeg ikke holde mig selv tilbage. Jeg vil mene, at det at tage et lån som SU lånet med lav rente ikke er økonomisk uansvarligt, så længe man har en plan før man begynder lånet.

 12. Har ikke direkte lånt til at investere for. Men har da gæld i min Tesla (2,5% ÅOP) som jeg vil kunne afdrage hvis jeg solgte nogle af mine aktier. Så kan vel godt sige at jeg teknisk set låner til aktier.

  Men kan slet ikke se ideen med at afdrage så billig gæld når mine aktier steg 44% i gennemsnit sidste år. Jeg havde da tanken om at låne i friværdien i huset hvis det hele ramler. Men det er jo også en stor risiko hvis man så mister job under en krise og bliver nød til at sælge sine aktier billigt. Så jeg la nok være selvom det kunne gi et godt afkast på lang sigt.

 13. Tak for din video, Daniel.
  Det er vanvittig vigtigt med at kende forskel på "god" og "dårlig" gæld samt formålet med gældsoptagelse. Du vil ikke tro, hvor mange gange, jeg har diskuteret gæld med folk, som ikke kunne forstå konceptet bag gearet investering. I deres sind er gæld per automatik = noget dårligt eller ondsindet. Får en del løftet øjenbryn fra folk, når jeg fortæller dem om mit SU-lån med henblik på investering i aktiemarkedet.

  Til fremtiden vil jeg anbefale dig at tale en smule langsommere og fokusere lidt mere på lys + lyd. Jeg er overbevist om, at det kommer gradvist. Kan allerede se markante forbedringer i forhold til din tidligere videoer. Hermed subscribed. Giv den gas med at uddanne danskerne finansielt. Det kan man aldrig få nok af 😉

 14. Jeg købte i 2013 en bil til 300.000kr kontant. Det har jeg den dag i dag fortrudt at jeg gjorde. Havde jeg derimod lagt de 60.000kr i udbetaling og samtidigt investeret de resterende 240.000kr ja så ville jeg have tjent lidt over 100.000kr i de 7 år. Har nu fået skabt mig en del friværdi i mit hus. Det gør at jeg har mulighed for at "låne" af mine egne penge til en forholdsvis ok rente ca 2%. Næste gang jeg skal ud og købe bil bliver det med en helt anden tilgang til økonomien.

  Skal også lige huske at sige tak for nogle super gode og inspirerende videoer, tak for dem.

  /Lennart

 15. Hej Daniel,
  Du laver super gode videoer, men behøver du lave så "cringe-worthy / clickbait" thumbnails?

 16. Når du siger du formentlig får et afkast på 7-9%, skal du så ikke huske at trække skatten fra afkastet og det realiserede afkast dermed bliver mindre?

 17. Gæld er genialt, for ved man optager gæld kan man i princippet få et langt højere aflast end hvis det var selvfinansieret. Marginhandel kalder man det

 18. Gæld er gearing for din investering. Amazon vil aldrig kunne have vokset sig så store uden gæld. De har en gæld på over 500 milliarder kroner.

 19. Yes, god video. Det handler vel alt sammen om regnskab, synes jeg. Gæld (passiver) er helt fine hvis man holder dem op med sine aktiver ( = kontanter+investeringer osv.) Hvis man investerer for lånte penge og holder ordentligt styr på tingene, og hele tiden sammenligner de totale aktiver med ens gæld, så er der ingen skade sket i selve gælden. I så vil vil der gælde at ens nettoformue (= egenkapital) er kontanter+investeringer-gæld. Problenmet opstår kun, (ligesom for virksomheder), hvis aktiverne begynder at falde og blive lave end gælden. Det er det som sker i luksusfælden: de har ikke styr på det og låner penge for at bruge dem 🙂

 20. Jeg optog selv SU-lån sidste måned for at investere penge i June, hvor 10.000kr indtil videre har givet et afkast på 343kr, hvilket jeg umiddelbart er tilfreds med, selvom det lånte penge. Det ikke nogen vild historie, men skriver også bare mest for at fortælle dig at mange af dine video har inspireret mig til i højere grad at overveje, hvordan jeg bruger min penge, hvilket har medført at cigaretterne er skåret af fra mit budget nu. Fordoblingstiden/72-reglen er også en stor motivation til mine investeringer. Er lidt spændt på at se hvordan udfaldet bliver i udgangen 2020, da mit lån forrentes med 4%, og hvad det reelle afkast bliver efter lagerbeskatning. Men tusind tak! dine videoer har hjulpet mig meget med at tage beslutninger om min egen økonomi!

 21. Lad være med at støtte Daniel , han er intet andet en en copy cat , alt det lort han fortæller er der mange andre der har sagt før ham , tjek evt Graham Stephan ud 😉 , Daniel vil skide på dig og mig , han vil bare gerne være youtuber ahahaha , få din egen stil , det er så klamt at se på du stjæler andres content

 22. Han aner ikke hvad han snakker om , det er americaner og udenlandske folk han har sit content fra Tro mig , han er desperat

Comments are closed.